• Inspekcja Handlowa sprawdziła odzież ostrzegawczą, odblaski i ochronniki słuchu.
  • 30 proc. wyrobów nie spełniało wymagań.
  • UOKiK radzi, jak kupować odblaski i właściwie ich używać.

  • Inspekcja Handlowa sprawdziła, czy dostępne na rynku części samochodowe i wyposażenie aut mają świadectwa homologacji.
  • Nieprawidłowości pod tym względem było niewiele. Kontrolerzy zakwestionowali tylko 3 proc. partii produktów.
  • Więcej zastrzeżeń wzbudziło oznakowanie.

Inspekcja Handlowa sprawdziła jakość ryb, owoców morza i przetworów z nich.

Dopatrzyła się nieprawidłowości w ponad 70 proc. sklepów i hurtowni.

Najwięcej zastrzeżeń kontrolerzy mieli do ryb mrożonych.

Wieprzowina w tatarze wołowym, substancje dodatkowe E- w białej kiełbasie, których nie powinno być.

Inspekcja Handlowa sprawdziła surowe mięso i jego wyroby.

Inspektorzy zakwestionowali produkty sprzedawane w 70 sklepach na 168 sprawdzonych.

UOKiK zbadał w laboratoriach jakość masła.

Mimo wysokiej ceny masło nie jest fałszowane tłuszczami roślinnymi. To dobra informacja.

Wątpliwości wzbudza nieznacznie przekroczona zawartość wody.

Inspekcja Handlowa wzięła pod lupę odzież, obrusy, ścierki. 

Kontrolerzy zakwestionowali 34 proc. produktów.

Było wiele przekłamań co do składu surowcowego ubrań.

W piątek 24 listopada sklepy będą kusić wyprzedażami.

Zanim ulegniesz szałowi zakupów, sprawdź, czy okazja naprawdę jest okazją.

Towar kupiony w atrakcyjnej cenie także możesz reklamować.

Inspekcja Handlowa na zlecenie UOKiK skontrolowała, jak sprzedawcy informują o cenach.

Inspektorzy sprawdzili prawie 64 tysiące partii produktów.

Zastrzeżenia wzbudziło tylko 4 tys. partii (6,4 proc.).